Udstillinger
 
StamcellenetVærket II
    Projektbeskrivelse
    Baggrund
    Rumlig kommunikation
    Forskning        
    Deltagere

Forventningernes landskab
    Installationen
    Idé —> udførelse
    Opbygning
    Billedmateriale

    Tidsplan
Udstillinger
    Kommende udstillinger
    Arkiv

Lån installationen     
StamcellenetVærket I
    Installationen
    Forsker - Designer
    Billedmateriale

Litteratur

      

Forventningernes Landskab
Opbygning

 

Logbog:
opbyg uge1 - opbyg uge2 - opbyg uge3 - opbyg uge4 - opbyg uge5

 

Opbygningen foregik på Copenhagen Business School i Porcelænshaven på Frederiksberg. Selvom stedet ikke var indrettet med værkstedsfaciliteter, så var det en meget stor fordel at alle processer omkring installationen var samlet under et tag. Desuden har det været intentionen at holde fast i, at installationen er tæt forankret i et forskningsmiljø og det opnåede vi ved at bygge den på CBS.

Vaerkstedet
Et ret simpelt værksted er stablet på benene i cykelkælderen - arbejdsborde er to bukke med en plade eller en 'hjemme-konstruktion' af gamle paller.
Bygge bokse
Vægboksene bygges i cykelkælderen.
Alt opbygges i x-finer og MDF-plader

I den første periode, hvor der både blev svinet og larmet foregik opbygningen i en del af cykelkælderen under Institut for Ledelse, Politik og Filosofi. I den fase byggede vi de 21 bokse i træ, som er installationens rygrad. Når boksene var malet, overfladebehandlet og udstyret med forskellige detaljer blev de flyttet til den store kantine på CBS-porcelænshaven – også kendt som Ovnhallen. De stod i den ende, der vender ud mod Fasanvej, hvor de blev gjort helt færdige. Blandt andet blev de testet, så vi var sikre på, at de skrevne instruktioner kan forstås.

Installationen opstillet i Ovnhallen

 

Opbygningen foregik på baggrund af arbejdstegninger, men der var mange detaljer, som først blev besluttet, eller ændret i det konkrete øjeblik, hvor boksene blev bygget. Det var af meget stor betydning, at vi til opbygningen kunne engagere to billedkunstnere, der er vant til at bygge den slags ting. Det var i høj grad dem, der kunne afgøre, hvordan den tekniske udførsel skulle være. Derfor var der i opbygningsfasen en stor grad af interaktion mellem alle projektets parter, som sikrede at projektets intentioner blev fastholdt, samtidig med at det var praktisk muligt at bygge og flytte installationen.

Arbejdstegning

Arbejdstegningerne blev alle hængt op på endevæggen i værkstedet den første dag. Her studeres de af Maja.
Alle kunne her få et overblik over, hvor meget der skulle bygges - en til to sedler pr vægboks.

tegning paa boks
Efterhånden som vægboksene bygges flyttes de til den anden ende af rummet, og forsynes med arbejdstegningssedlen - både så man kan se, hvad der nu skal laves på den og så nysgerrige besøgende kan få et lille indtryk af, hvordan den skal se ud i endelig form.

se video

 

”Hørt i kælderen”

’Hvad er alverden er dog det??!’

’Det ser spændende ud, hvad laver I?’

’Er det noget til bygningen I bygger?’

’…hmmm… det tror jeg ikke helt jeg forstår, hvad er for noget…’

’Må jeg så godt stille min cykel herovre?’

’Wauw nu begynder det da at tage form!’

’Av for den…=(#*`- den forband….*!#¤;- ’

 
”Imponerende at se de proffe konstruktioner (har en svaghed for at arbejde med træ) og denne gang er det præcise mål, de har ikke lige klippet af og limet som sidst i pap-udgaven. Så det vil vise sig om forarbejdet er godt nok. Men godt ser det ud”


”Duften af nyskåret plade skaber allerede forventninger hos mig, for hver dag jeg kommer i kælderen. Hvad skal det ikke blive til når alle kasserne og dimserne er færdige?? Jeg kommer og leger med”.

 

 

Læs om projektet
 
kontakt: lektor Maja Horst, 3815 2826 / mh.lpf@cbs.dk                               
Projektet er støttet af forskningsrådet for Kultur og Kommunikation